Moje ime je Anita Marijanov i vlasnica sam uzgajivačnice sibirskih haskija ,iako je ona registrirana na moje ime cijela obitelj se priključila uzgoju. Uz pse naša velika ljubav su i perzijske mačke.

Moj prvi pas kojeg sam imala još u mladosti i koji je bio baš moj bilo je štene(2mj) prekrasne žuto-bijele boje, zvala se Lea i bila je mješanka sibirskog haskija ,koju sam nažalost jako rano izgubila ,već sa 4mj. radi bolesti koju je naslijedila od njene majke. Iako je gubitak bio težak to me nije spriječilo da ponovno krenem u potragu za tom pasminom. Pošto sam htjela psa samo za ljubimca tako nisam ni razmisljala o rodovniku. Nakon nekoliko godina pružila mi se prilika da ponovno nabavim sibirca , naravno to nisam smjela propustiti, i tako je u naš dom 15.09.2005., s ne puna 3mj. stigla prekrasna crno-bijela ženkica, ali veselju tu nije bio kraj jer sam uz moju psicu  « dobila » i njen rodovnik. Pošto tada nisam uopće bila upućena u kinologiju, tako nisam ni znala da moja psica Saloma dolazi iz jedne od uspješne uzgajivačnice sibirskih haskija Siberian Lady. Pošto je već imala uspješne roditelje i odlične gene odlučili smo je prijaviti na prvu izložbu. Bilo je to CAC-Vukovar 07.05.2006., na kojoj je dobila tek odličnu ocjenu, ali to nam je bilo dovoljno da nastavimo dalje. Sa svakom idućom izložbom ja sam bila sve više zadovoljna sa rezultatima koje je postizala, pa smo tako odlučili nabaviti i mužjaka. Krajem 06.2006.tako smo uvezli mužjaka Akika iz Srbije, iz uzg. House Teodorović, vlasnika Srđana Teodorovića, on je već tada bio star oko 20 mjeseci, ali nama je baš to i trebalo. Nedugo poslije toga javila nam se želja za vlastitim uzgojem, tako smo osnovali i svoju uzgajivačnicu sibirskih haskija «SIBERIAN NIGHT STAR».

    Naši psi su do sada u ovom kratkom vremenu od kako se bavimo kinologijom postigli zapažene rezultate ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje, a nadam se da nam uspjeha neće nedostajati ni u daljnjem uzgoju.

Text Box: Text Box: Text Box: Text Box: Text Box: Text Box: Text Box: NovostiNaši psiGalerijaO namaKnjiga gostijuKontaktText Box: LinkoviText Box: PolaznoŠtenci